Sunday, June 26, 2011

TED- Steve Jobs: How to live before you die + cartea

Saptamana trecuta am luat Ziarul Financiar impreun ca cu " iLeadership pentru o noua generatie ", o carte aparuta la editura Publica (aia care au carti interesante dar cam scumpe si te plictisesti pana te hotarasti pe  care sa o iei asa ca nu mai iei nimic) la pretul de 16 ron (afacere). 





Cartea este scrisa de un anumit J.Elliot, care ar fi lucrat cu Steve pe parcursul a mai multor ani. Nu spune nimic iesit din comun, doar confirmand personalitatea puternica a lui Steve. Atat de puternica, incat poti sa te imbogatesti in urma unei carti in care relatezi o intalnire cu el. 

O persoana atat de influenta, incat fara el ar fi fost alta lume acum (sa amintim de iPhone, iPad, mac-ul in sine si poate cel mai important, iTunes-ul si mai noul iCloud- practic a monetizat intr-un fel pirateria).

Ce am sustras din carte ca fiind cel mai important, este faptul ca Steve este in primul rand un consumator al produselor pe care le creeaza. Sa nu uitam asta in ceea ce facem, sa ne pastram entuziasmul.

Recomand lectura (e consistenta dar usoara). Este un exemplu la care ne putem raporta. Cand vina vorba de dezamagiri si depresii, Steve pare a fi cel care le-a luat cel mai "in piept". Si le-a facut fata. Si nu, nu a procedat asa cum "zice la manual". 

In 2009 a tinut o prelegere absolventillor universitatii Stanford din Statele Unite. Acolo isi relateaza singur povestea, cat se poate de corect. In caz ca nu ati vazut-o, va invit sa o faceti.