Friday, January 21, 2011

Film: Season of the witch

Cu siguranta cel mai bun film de anul asta pana acum (nici nu cred ca am calcat in sala de cinema oricum).
O poveste din vremuri indepartate, cand niste cavaleri se revolta impotriva crimelor facute in numele Bisericii in Cruciade si dezerteaza. La intoarecerea spre casa gasesc o Europa decimata de ciuma. In primul oras intalnit sunt rugat sa transporte pana la o anumita abatie o persoana acuzata de vrajitorie, adica sa se puna iarasi in slujba Bisericii.

Am avut tendinta sa cred ca este genul ala de film cu un cadru real cosmetizat sa dea spre fantastic. Si de asemenea ca este un film modern in care ideea ca omul nu are nevoie de ajutor Divin pentru a invinge predomina -separarea dintre om si Providenta (ex: in filmul 300 Leonidas ii sfideaza pe efori pentru ca nu l-au lasat sa se duca la lupta in perioada Carneei -sarbatoare antica- pe cand in primul film ideea de a se duce la lupta impreuna cu garda sa a fost sugerata si decizia a fost luata de comun acord cu aceeasi efori). In general Hollywood-ul tinde sa promoveze gandirea asta.

M-am inselat in ambele cazuri. Recomand cu placere acest film. Si Ron Pearlman a facut un rol de zile mari. Iar orice film in care joaca Tommy inseaman ceva.