Sunday, February 16, 2014

jOBS (film 2013)

Cine o fi spus (sau mi-a ramas asa intiparit in minte) ca Ashton Kutcher (imdb spelling chek for that) e un actor de duzina. Poate filmele cretine in care a jucat (in afara de Butterfly effect). Nici serialele (punk'd, two and a half men) sau relatiile (Demi Moore) nu l-au ajutat prea mult. 

Avem nevoie de modele, avem nevoie de repere. Fiecare a avut pe cineva: majoritatea conducatorilor militari l-au avut pe Alexandru, Alexandru l-a avut pe Ahile (pe cine o fi avut Ahile ca model, asta nu mai stiu). Steve Jobs posibil sa fi fost foarte influentat de gandirea si geniul lui Einstein. Posibil; Bob Dylan mai degraba. Am mai discutat despre Jobs aici si aici.
Ba chiar m-am trezit zilele trecute ca urmaream cuvantarea pe care a tinut-o absolventilor de la Stanford in 2005 (inainte de a revolutiona cu adevarat lumea, prin introducerea iPhone-ului si a tabletelor).
S-au facut multe filme (de fapt nu cred ca sunt chiar asa multe...) dar asta cred ca e cel mai reusit. Ashton face toata magia; face sa nu uitam faptul ca pana la urma Steve era un om dificil, un om in preajma caruia nu prea-ti doreai sa fii.

O istorie a evenimentelor redata foarte pe larg, lasand multe goluri si intrebari fara raspuns; in special pentru cei care nu cunosc povestea in ansamblu, cu toate detaliile ei. Si, din pacate, mereu, cel mai prost din toata combinatia iese Bill Gates.