Saturday, June 9, 2012

M-am decis sa-i acord o sansa lui Nicusor Dan

Daca nu ma insel, si-a inceput campania un pic inainte de restul candidatilor. Nu am auzit de el (cu toate ca s-ar putea sa fie vecinul "tampit" al unui prieten de-al meu, care-mi povestea cate case si monumente a oprit asta din a fi daramate) si nici de proiectele de care aparent s-ar fi ocupat si care au avut un succes. 

Chestiunea cu primaria e mai delicata pentru mine. M-a interesat cam de cand am inceput sa judec. Tin minte ca Ilie Nastase, in '96, a adunat elevi de la mai multe scoli generale si i-a dus la Sala Palatului unde a avut loc un spectacol pentru copii. A dat si autografe pe afisele electorale; "si-a cladit un nume, va recladi un oras". Halal campanie electorala, pe unii chiar nu-i duce capu sau au mult prea mult timp liber. Daca nu ma insel e si ilegala treaba asta. 

M-am decis sa-i acord o sansa individului asta. Poate doar pentru ca e ceva diferit. Independenta e o haina pe care nu multi au curajul sa o imbrace. Mi-a placut campania sa electorala si modul de prezentare. Cat si ideea de promovare. Si, ca a abordat niste subiecte pe care nu le-am auzit la altii [ex: Stoparea cersetoriei (inclusiv a formelor disimulate: spalatori de parbrize, parcangii)] 


Cam toti care sunt de varsta mea il voteaza. Asta trebuie sa fie un semnal de alarma, sa nu mai ramanem la cheremul altora. Haide sa incercam sa respectam si vointa tineretului.De fapt parca traiesc intr-un cosmar. Pentru prima oara dupa revolutie USL-ul respectiv PSD-ul are mai toate sansele sa castige in Bucuresti. Deja conduce si guvernul si probabil si la toamna o sa castige.  Mi-ar placea sa ma cred un cetatean european, democrat, care sa accepte si sa poata avea o discutie si cu cei de stanga. Realitatea este ca ideologia nu are nici o treaba, si ca ma ingrozeste cand ma gandesc la cine sunt persoanele care o sa ne conduca. Eu sunt un privat (sectorul privat e singurul care munceste in tara asta) si daca aveam impresia ca si asa sunt taxele mari, stai sa vezi ce ne asteapta. E trist ca cel mai serios candidat la o primarie e Mugur Mihaiescu (care chiar ar face treaba buna, e baiat tare destept). 


Ca un fapt divers, daca in scoala nu trebuie sa se discute politica, de ce acolo se voteaza? Ceva nu e in regula aici!