Saturday, August 15, 2015

Undisputed Truth: Mike Tyson (documentar)

Sau nu neaparat documentar, este vorba chiar de personaj, pe o scena de pe Broadway, in care, cu ajutorul imaginilor si sunetelor proiectate (regizat de Spike Lee), isi spune povestea, adevarul adevarat, cel din ochii Campionului. 

Cand eram mic nu-mi placea de el, atitudinea, imaginea. Si, dupa cum am aflat, nici lui nu-i placea de el. Documentarul asta tot il prindeam pe HBO dar niciodata cap coada. Totusi am ramas surprins de sinceritatea si intelepciunea cu care Mike Iron Tyson reuseste sa ne transmita un mic fragment din ceea ce el numeste... viata sa. Nu, nu as vrea as fiu in locul sau. A trait tot ce poate fi mai urat pentru un om (parintii nu au fost prezenti in viata sa -morti sau neinteresati), a ingropat un copil (impotriva legilor naturii), a fost Zeu, a fost inchis pe nedrept (sunt convins ca nu a violat-o pe respectiva), a fost dependent de droguri, a fost sarac, dupa bogat, dupa iar sarac, acum si-a mai revenit, dar nicicum la averea pe care a avut-o cand a fost campion. 

Haituit si jupuit din toate partile, Campionul are multa intelepciune pe care ne-o impartaseste. Recomand cu caldura vizionarea acestui film. Eu am fost profund impresionat. Si sa nu uiti niciodata ca "Toata lumea are un plan pana in momentul in care primeste un pumn in fata".