Tuesday, January 8, 2013

Mi-ar placea ca lucrurile sa fi fost mai simple

Candva saptamana trecuta, inainte sa ma culc, ma uitam si eu ca omul la televizor. Am nimerit pe ProTv unde era Hancock si am zis ca e un film excelent pe care sa adormi. Numai ca, la 12 noaptea fix (fix si ceva, trei minute mai exact) a intrat pe statie un anunt cum ca abonatii de la Dolce nu mai au acces la posturile MediaPro. Citisem despre situatia asta dar nu am realizat ca se facuse deja 3 ianuarie (iti vine sa crezi ca s-a dus deja o saptamana din anul asta?). Si daca tot mi-a scos Pro-ul si mi-a bagat HBO unde oricum eram abonat, nu am o reducere?

Asa ca am mai butonat pret de cateva minute dupa care, am cautat cealalta telecomanda si am inchis televizorul. De aici si rostul articolului de azi. Nu stiu cum se face ca in loc ca lucrurile sa fie mai simple, sunt cat se poate de complicate. Daca-mi spuneai acum 15 ani ca o sa am doua telecomenzi cred ca m-ar fi bufnit rasul. Ceva nu e normal aici si singurii care se bucura sunt, cred, aia care tin telecomanda in punga legata cu un elastic de bani (nu prea am mai vazut dar cred ca mai sunt nostalgici). De unde si subtila trimitere din reclama cu "cumpatatii" unde individul inventeaza ca ambele "telecomande" sa functioneze cu aceleasi baterii :)

Pe langa faptul ca ai doua telecomenzi, nici macar posturile nu sunt in ordine, si oricum se schimba la un interval de timp, cand isi schimba grila de programe. In loc sa apesi "1" pe telcomanda, trebuie sa faci o combinatie de "141". Nu stiu exact cum sunt numerotate si nici prea multa tragere de inima sa le invat nu am. Toate detalii in plus nu-si au rostul. E ok cand poti sa vezi ce film ruleaza pe banda albastra, dar de foarte multe ori nu corespunde. Plus ca nu am folosit niciodata functiile care sunt in meniul satelitului. Sunt oare multi utilizatori care o fac?

Si pe langa asta, mai e o chestie. Ca nu e doar un serviciu, ci sunt doua. Digi si Dolce (eu le am pe amandoua). Si de ce? La un moment dat era pentru meciuri. Nu stiu cum, dar au resit sa distruga si aceasta mica placere a omului obisnuit, de a pune botu' la meciurile din campionatul intern. In 2007 eram consternat de faptul ca a reusit Kanal D sa ia drepturile de difuzare a meciurilor. Dar nu-mi dadeam seama ca eu prindeam Kanal D si ca era un post national. Un an mai tarziu a fost si mai nasoala treaba, de cand cu meciurile pe GSPTV, post pe care nu-l prindeam iar RCS-ul nu era prezent prin zona in care locuiam. Si uite asa mergeam prin Colentina, Berceni, Titan, doar ca sa vad meciurile care se desfasurau la stadion, la o distanta mai mica de mine :). 

Cam de atunci mi-am pierdut interesul pentru meciurile televizate (si cred eu ca nu sunt singurul). De asemenea si faptul ca majoritatea filmelor sunt editate (in special scenele de violenta) si mult rahat pe care multe televiziuni il mananca, au facut din televizor un simplu obiect de mobila pe care-l mai pun in functiune ca sa-mi tina de urat. Nici prin gand nu-mi trece sa dau cateva zeci de milioane vechi pe unul LED sau ceva modern. E frumos, se vede bine, e elegant, plus toate functiile alea sunt coplesitoare. Dar pentru ce?

Ceva nu e in regula cu ce se intampla si mi-ar place sa fie mai simplu.

PS: de diseara revine pro-ul! Na belea :)