Friday, April 1, 2011

Film: Enter the void

Lucrurile cateodata se leaga. Sa nu confundam "intamplarea" cu "destinul". In acest caz este o pura intamplare, dar, cel putin in ultima perioada, am avut parte de prea multe experiente ce m-au facut sa stiu ca "nimic nu este inamplator".

 Actiunea filmului se petrece in Japonia. Doi americani, frate si sora. Protagonistii filmului. Gaspar Noe (il cunoastem din "irreversible"), regizorul, a redat pe pelicula (in masura in care se poate reda) multe secvente pe care le vezi/simti atunci cand consumi anumite substante. Poate din filmul asta inveti mai multe despre droguri decat de prin alte parti. Cel putini iti faci o idee de ce le consuma lumea. 

 Se spune ca atunci cand mori, creierul secreta o anumita substanta, efectul acestei substante gasindu-se intr-un anume drog - DMT -, drog consumat de personajul principal. Nu o sa ma apuc sa povestec "pataniile" sale. Este un film dur, adevarat,real. Si in sine o experienta; privindu-l, consumi drogul numit "film de referinta". Plus ca oricum in cativa ani, pe fisa de aplicare a unui job va fi o intrebare de genul "ce drouguri consumati?".