Tuesday, November 29, 2011

PressPausePlay (documentar)


Un documentar ce poate fi descarcat gratuit sub forma de torrent de pe site-ul oficial. Este o concretizare foarte explicita a fenomenelor actuale din industria artelor (daca-i putem spune asa): film, muzica, literatura, design etc. Cu interviuri ale unor oameni de succes in disciplinele lor -Moby, Seth Godin, Sean Parker (fondatorul Napster)- si exemple destul de evidente ca lumea asa cum o stiam nu prea mai exista. Cu toate ca ne incapatanam sa credem cu totul altceva, cei ce realizeaza schimbarea au un avantaj. 
Literatura de specialitate este vasta si poate fi o mare pierdere de timp cautand toate informatiile. Filmul asta, aprofundat cum trebuie, scuteste si proiecteaza o imagine foarte concreta a ceea ce se intampla. Poate fi ea adaptata situatiei din Romania? Cred ca da, avand in vedere ca de cativa ani foarte multi artisti au ajuns sa fie apreciati in afara si sa traiasca din ceea ce aici nu le asigura nici supravietuirea.

Sunday, November 27, 2011

TED: Robin Ince: Science versus wonder?


 

Inspirational, cu atata patima si devotament vorbeste despre.... mai nimic?

Am avut si zile mai bune...

Thursday, November 17, 2011

A dat telefonu' rateu

Acum doua seri cum stateam eu si vorbeam la el, la un moment dat nu se mai auzea. Si asta a fost. L-am dus a doua zi la reparat, l-au resoftat -aparent aveam o problema comuna- service ireprosabil. Numai ca a revenit la setarile din fabrica. Aveam pe memory card pozele, muzica si alte rahaturi de le mai are omu'n telefon. Dar aplicatii si agenda telefonica plus alte minuni yok. Prin august am facut un backup preventiv deci nu pot spune ca am pierdut contacte. Dar nici ca ma grabesc sa le pun la loc. Nici numere nici restul de downloaduri. Ma obisnuisem cumva sa ma mai uit pe twitter de pe telefon, dar fara mail si facebook m-am si speriat de cat tine bateria. Cred ca o sa-l las asa o perioada...

The cut by DJ Revolution

Aparent DJ Revolution are un site unde incearca sa creeze o comunitate. Are si blog si toate cele, si cel mai important, pe langa live-urile pe care le pune din studio-ul propriu sau jam-urile cu invitati, face si un fel de emisiune. Intr-o (prima?) editie invitat este DJ Q Bert. Ma bucur nespus ca doi dintre dj-ii mei preferati o ard asa. Imi place mult cum Rev pune intrebarile direct la obiect -ce-ti aduce mai multi bani, dj-ingul sau firma ce produce materiale pentru dj?- cat si similaritatea dintre cultura lor si cultura noastra, inceputurile sale si cum au evoluat lucrurile in timp pana in ziua de azi. Ei doar sunt mai seriosi si mai pusi pe treaba.
Ma bucur sa-l vad pe Rev revenind (?) la Serato, dupa cativa ani petrecuti cu Torq. A fost imaginea companiei dar cred ca perioada aceea si-a blestemat-o.

*are cel putin 1 an de zile de activitate site-ul... eu il descopar mai greu.

Tuesday, November 15, 2011

Hai la BizCamp

Se tine la Intercontinental, la etajul 21 sala Fortuna. Mai multe detalii se gasesc pe site-ul oficial. Am scris aici despre editia precedenta. S-au schimbat unele lucruri de atunci (in perceptia mea). Am fost azi si mi-a placut extrem de mult workshop-ul Orange. Poate ca e adresat celor mai mici ca mine (mai degraba am vazut traineri si oameni in pozitii cheie ale unor companii mari care sunt din generatia mea), cei care sunt acum pe bancile facultatii (ca mine) sau abia au terminat-o. Dar, ratand la vremea mea aceste evenimente, ma duc cu placere. Transmite un vibe bun.  

Stiu ca multi din listele mele (a se intelege mess, facebook, cunostinte, prieteni) o ard aiurea si se plang ca nu au o oportunitate. E, uite aceasta este una dintre ele. Poti lasa cv-ul acolo, fi sigur ca va fi rasfoit de cel putin o persoana din departamentul de resurse umane a uneia dintre companiile prezente (Orange, Danone, BRD etc). Deci, decat sa o arzi aiurea pe FB sau la seriale, da o tura maine de la ora 10. 

Ca o observatie personala, oamenii tind sa se lungeasca un pic peste program. Cu toate ca sunt multe lucruri interesante de transmis, tare sunt sigur ca nu doar eu sunt cel care-si pierde rabdarea. Intodeauna e mai eficient si mai apreciat ceva scurt si la obiect. 

Inca odata felicitari organizatorilor.



Monday, November 14, 2011

TED: Roger McNamee: Six ways to save the internet

Ma gandesc asa in ce lume traim. Vremuri tulburi, decizii de luat. M-am intors la Windows pentru o perioada (una la mana pentru ca am nevoie de niste aplicatii care ruleaza doar pe el si doi Windows 7 e chiar un produs bun, plus ca-mi era dor de interfata). Pana sa ne decidem asupra unui standard -flash, care omoara procesorul si nu o sa mai fie dezvoltat de Adobe si noua generatie html5 care nu se misca asa cum ne-am dori; sistemele de operare mobile Android, Blackberry si iOs, toate avand avantajele sale; pana la providerul care-ti ofera internet- o sa dureze ceva timp. Acum mi se pare destul de obositor, prea multa informatie. Totusi cred ca in viitor, aceasta perioada va fi similara cu perioada interbelica din Bucuresti, o lume la care si multi si acum viseaza. Nu sunt de acord cu tot ce zice el acolo, dar e un punct de vedere care trebuie cercetat.





Antume by Jean-Lorin Sterian

Joi searea, intr-un obscur de mare bar din centrul vechi al capitalei a avut loc lansarea unei carti, ANTUME (ANTÚM, -Ä‚, antumi, -e, adj. (Despre lucrări scrise) Publicat în timpul vieÈ›ii autorului), o culegere de articole din B24FUN scrise de autorul roman Jean-Lorin Sterian. Intodeauna e primul articol pe care il caut cand ma mai nimeresc printr-un bar si gasesc un B24. Blogul il urmaresc cam de cand il tine (o vreme l-am avut link-uit si aici pe site), fiind poate cel mai jurnal-blog din Romania. Imi place pentru ca scrie cu o voce comuna. Operele sale sunt precum o traducere extraordinar de buna a unei capodopere. Adaptate contextului social si a vremurilor. Am cumparat cartea si m-au amuzat teribil doua chestii: bonul de reducere al editurii, 1 milioni de steriani (aceeasi caricatura de pe coperta); a doua chestie e mai personala si se gasea intr-un desen din carte. Recomand!

Friday, November 11, 2011

Un pic mai mult

Ca tot omu', ma uit si eu la seriale. Momentan The Office, War at home si The Black Donnellys, Cand o sa le termin probabil voi face un articol pentru fiecare.Sunt seriale tari, facute foarte bine. Si invatam intodeauna ceva din ele. Dar, nu de putine ori, intervin in detrimentul lucrurilor care sunt cu adevarat importante pentru noi. Cate episoade vezi pe zi/seara? Eu am urmatorul exercitiu: in loc sa te uiti la un episod (unul singur), foloseste timpul pentru altceva ce-ti aduce beneficii mai semnificative. In cazul meu, acum, folosesc timpul pentru a scrie articolul asta, a termina un draft si a-mi termina lecturile "obligatorii" (articole de pe alte bloguri) la care am cam ramas in urma. Cate un pic in fiecare zi. In timp, suficient. Tu ce faci cat tine un episod?

Wednesday, November 9, 2011

Film: Green Zone

Cine stie de cand zacea in calculator. Aseara, cand nu a mers netul a fost cam singura optiune. Cand eram mai mic am fost la "Thin Red Line" la cinematograf. Stiu doar ca nu mi-a placut filmul ala de nicio culoare si ca, de atunci, mi-am creat o repulsie fata de filmele de razboi. Repulsie ne-justificata, deoarece m-am uitat cu interes la "The hurt locker" si il reumaresc cu aceeasi intensitate cand il nimeresc pe la televizor. 

Green Zone cred ca am vrut sa-l vad la cinema, nu mai tin minte (si Matt Damon asta joaca in asa multe filme cateodata) si trateaza subiectul "Arme de distrugere in masa", arme pe care Natiunile Unite le-au folosit ca pretext de inlaturare de la putere a dictatorului Saddam Husein (poate prima caramida inlaturata din  zidul dictatorilor din orientul apropriat si indepartat, ce cade incet incet). Subiectul este mult prea amplu, si nu as dori sa dezvolt. Dar tin sa-mi exprim parerea. 

Nu multi sunt cei care au considerat razboiul din Irak (anii 2000) o invazie a americanilor. Petrol si ce alte averi au gasit acolo. Din punct de vedere economic o situatie destul de normala. Ce au cautat romanii? Oameni ca Saddam Hussein nu au ce cauta in conducerea oricarei forme de asociatii, mai ales in fruntea unei tari. Pentru libertatea irakienilor, pentru puterea de a decide ce vor sa faca. Un moment pentru cei care au pierit, din ambele tabere.


In alta ordine de idei, responsabil de regie este Paul Greengrass (care a mai colaborat cu Damon pentru seriile "Bourne"). Avem un film dinamic ce reuseste sa te acapareze si sa te tina in suspans pana la final (eu l-am pus sa adorm la el dar nu am apucat). Subliniaza poate mai bine ca in orice alt film lupta interna dintre agentiile americane, un razboi mai mic pe frontul unui razboi mai mare.

Stau sa ma intreb, cat de importante mai sunt toate informatiile precum cele din film odata ce s-a terminat tot "balciul"?

Saturday, November 5, 2011

Cum a fost la workshop-ul "Cum sa vinzi cu succes"

Ce te faci atunci cand, in momentele serioase te bufneste rasul acela nemernic, starea aia care face ca orice cuvant sau gest al altuia sa fie amuzant sau interpretat intr-un mod hilar? Cred ca e o stare a creierului asemanatoare cu starea pe care o are cand este sub influenta anumitor droguri, probabil ca o protectie care se declanseaja. Mi s-a intamplat foarte des in scoala generala si liceu, lucru pedepsit destul de drastic de anumiti profesori (as adauga fara un simt al umorului). Asta am patit pret de cateva minute (noroc ca a reusit sa ma abtin - si mai e o chestie - intodeauna exista un complice) cand am fost la un workshop despre vanzari sustinut de Mircea Enescu

S-a desfasurat la Rin Grand Hotel si pretul biletului a inclus si o carte scrisa de Robert B. Cialdini (profesor la o universitate din Statele Unite) - Psihologia persuasiunii - influentare. Cu alte cuvinte, numai din prezenta ai beneficiat de un avantaj. Seminarul s-a desfasurat excelent, Mircea Enescu fiind un sales-man in adevaratul sens al cuvantului. Un orator desavarsit, care-si stapaneste meseria (inainte de a deveni trainer a lucrat in domeniul bancar iar inainte de asta in publicitate) si are toate calitatile unui dascal ce poate transmite cunostintele sale celor care doresc sa le primeasca. Sustine si cursuri de pregatire (care sunt acceptabile ca si pret). Am plecat de la workshop mai increzator in mine si mai determinat sa pun in aplicare toate tehnicile si ideile pe care le am scrise pe agenda de ani de zile. 

Nu pot spune ca nu-mi erau cunoscute multe din tehnicile pe care le-am vazut acolo. Si totusi e nevoie sa le improspatezi pentru a avea o incredere mai mare in fortele proprii de a duce la bun sfarsit un proiect. Fiecare actiune pe care o intreprinzi este o vanzare (atunci cand scriem pe blog, cand scriem pe facebook, cand facem cunostinta cu o persoana) si atunci de ce sa nu incerci sa te perfectionezi? Imediat ce am plecat am incercat sa aplic o chestie invata la seminar. Era destul de evidenta dar nu am folosit-o pana atunci. Si a dat rezultatul dorit :)


Mai multe pe site-ul oficial www.curs-vanzari-intensiv.ro unde te poti abona la newsletterul sau. Recomand sa fi acolo la urmatoarea prezentare. 

Thursday, November 3, 2011

Block McCloud (artist)

Scriind postul despre ultimul album Jedi Mind, am verificat si site-ul oficial. Acolo era postat un videoclip nou cu un featuring al lui Vinnie Paz cu Block McCloud, un artist din New York. Atunci a fost momentul cand l-am descoperit. Auzisem piese/refrene pe care dadea el si... atat!


Muzica, si mai ales noua, nu prea am mai ascultat. Piese si albume, destul de trecatoare. Ca artist pe care sa-l aprofundez, mai putin.Si am avut o surpriza placuta, fiind una din acele persoane (talentate) care baga si rap si cantat. Se pare ca e la inceputul carierei, cu toate ca o arde de mult timp (sunt multi ca el, fac piese de ani de zile dar se apuca mult mai tarziu serios de treaba). Mai multe track-uri se gasesc pe pagina sa oficiala de Facebook.

Mai jos este videoclipul piese Crazy Man (care ma trimite la Psycho Realm), single-ul sau si melodia care ruleaza zilele astea la mine. Pe strofa pare a fi DMX :) Remixul piesei este cu Celph Titled si RA The Rugged Man si are si ea parte de un videoclip.

Wednesday, November 2, 2011

Film - Another Earth

Cu un buget de 20000 de dolari, castigator la festivalul Sundance 2011 (festivalul unde premiaza filmele mai putin comerciale si mai apropiate de cinematografia europeana), "Another Earth" este filmul de debut al lui Mike Cahil. Nu mai tin minte in ce context am auzit de film/vazut trailerul. Stiu doar ca m-am tot interesat despre el. Astazi am reusit sa-l vad. Nu cred ca va ajunge in cinematografe (iar eu am ratat atatea filme incat ar trebui sa ma abonez la o revista care le va da pe dvd in urmatoare jumatate de an). Dupa cum ne dam seama si din trailer, nu este SF-ul clasic, desi e trecut la aceasta categorie. Probabil cel mai european film american al anului (asta din cate stiu eu, nu ma duc la festivaluri), unde accentul cade pe trairile personajului. Mai multe n-as putea sa spun fara sa divulg din actiune. Pot totusi recomanda vizionarea sa. De mult nu m-am mai uitat la un film cu asa interes. Acum asteptam Melancholia, care vad ca nu mai ruleaza pe la cinematografe :P




Tuesday, November 1, 2011

Jedi Mind Tricks - Violence Begets Violence (album 2011)

Sunt fan Jedi Mind de fix cu o seara inainte sa inceapa clasa a X-a. Eram in liceu, auzisem de ei, ascutasem si cateva piese. Dar cd-ul il luasem in respectiva seara de la cineva. "Violent by design" se chema albumul si de la intro si prima piesa (Retaliation) m-a fascinat agresivitatea cu care "scuipau" oamenii. Intre timp a devenit un album clasic, nu doar la mine (Parazitii au pus albumul asta ianintea concertelor de nenumarate ori). Nu e nevoie sa spun cat au influentat ei Hip-Hop-ul romanesc. A fost inregistrat la Stoupe (producatorul formatiei la acea vreme) acasa, deci e home-made. Se aude compresia aia de microfon de live si eq-ul care taie anumite frecvente. Daca asculti in casti cred ca se aude chiar scuipatul emcee-ului pe pop filter :D

Intre timp au mai aparut cateva materiale, unul mai tare ca altul. Au fost anumite discutii, cum ca "Visions of Gandhi" ar fi fost mai slab, dar cred ca se referea doar la propriul standard pe care l-au impus. "Legacy of bood","Servants in Heaven, Kings in Hell" cat si materialele solo sau cele "Army of the Pharaohs" (brigada lor cu oamenii care o ard ca ei) au fost albume care au rulat mai mult timp in playlistul meu. Au venit si in Romania (multumim VD) si am reusit sa schimb cateva cuvinte cu Vinnie Paz (care are bunici romani). Pe scena a avut o atitudine dubioasa, dar in backstage a fost mai mult decat ok. A recunoscut ca nu stia extraordinar de multe despre Romania, dar ca el si maica-sa il iubeau pe Dorin (Leonard Doroftei). M-am ales si cu un tricou dat chiar de el. 

As putea sa vorbesc mult mai mult despre ei. Sunt, cu siguranta, una din trupele mele favorite. In jurul lor au fost si suficiente controverse (schimbari de componenta, schimbari de religie) pentru a ma determina sa afirm ca sunt o trupa mare. Zilele trecute a inceput sa circule pe internet ultimul lor album, "Violence begets violence". Contine 14 track-uri in cel mai pur stil Jedi Mind (ma bucur ca au avut o colaborare cu Blacastan). Cu productii care nu sunt ale lui Stoupe. Un clasic ce va canta cateva saptamani bune in boxele mele. 

Ar mai fi de discutat aspectul mesajului. Mereu agresivi in limbaj -nu exista sa nu se gaseasca cuvantul violence-, ca si titlul albumului "violenta naste violenta". Asta i-a facut sa se diferentieze de alte trupe, in acelasi timp atragandu-si si numerosi contestatari. Pana la urma ramane la atitudinea fiecaruia ce asculta.